Jadłospis

Poniedziałek

  1. śniadanie: Chleb mieszany z masłem, z serem żółtym, pomidor, sałata zielona, herbata owocowa 1,7
  2. obiad: Botwinka z zacierką, ziemniaki młode z koperkiem, jajko sadzone, talarki ogórka gruntowego, maślanka,1,9,7,3,
  3. podwieczorek: Pieczywo waza żytnie, kabanos, warzywo, dip czosnkowy, herbata z cytryną,1,7,

Wtorek

  1. śniadanie: Kanapka z pieczywa razowego z masłem, rukola, pasta z kiełbasy, rzodkiewka herbata z cytryną1,7
  2. obiad: Zupa porowa z groszkiem ptysiowym, knedle z truskawką, masełkiem i cukrem, kompot mieszany, 7,9,
  3. podwieczorek: Budyń wiśniowy, nektarynka,1,7

Środa

  1. śniadanie: Kanapka z pieczywa mieszanego z masłem z serkiem waniliowym, zupa mleczna płatkami jaglanymi,owoc,1,7,
  2. obiad: Rosół z makaronem, pieczone ziemniaczki, pałka z kurczaka, kapusta młoda z nowalijkami, kompot z rabarbaru.1,7,9
  3. podwieczorek: Wafle ryżowe z powidłami śliwkowymi, kakao, talarki marchewki,1,7

Czwartek

  1. śniadanie: Kanapka z pieczywa żytniego z masłem, pasta drobiowa, ogórek małosolny, zupa mleczna z płatkami owsianymi,1,7,
  2. obiad: Zupa pieczarkowa z ziemniakami, kasza jęczmienna, kuleczki z dorsza w sosie koperkowym, brokuł gotowany na parze, kompot mieszany,1,7,4,9,
  3. podwieczorek: Kisiel wieloowocowy z tartym jabłkiem, wafle tortowe1,

Piątek

  1. śniadanie: Chleb razowy z masłem, schab benedykta, pomidor, natka pietruszki, bawarka,1,7,
  2. obiad: Pomidorowa z makaronem, ryż z truskawkami i śmietaną, kompot z owoców sezonowych,9,1,7,
  3. podwieczorek: Chleb pełnoziarnisty , pasztet drobiowy, papryka czerwona, zielona cebulka, herbata z cytryną, 1,7